Vega BBQ burger

IngrediĆ«nten 

Voor ongeveer 8 burgers:

  • 1 courgette (grof geraspt)
  • 1 ui (fijn gesnipperd)
  • 1 ei + 1 eidooier
  • 0,5 kop feta
  • 0,5 kop bloem
  • 1 kop fijngehakte verse peterselie
  • 0,33 kop fijngehakte dille
  • zout

 

 

Op deze afbeelding serveer ik de burger met zeekraal en brood. Als je dat ook lekker lijkt heb je dat dus ook nodig :-)

Bereidingswijze 

Doe de geraspte courgette met een 2 theelepels zout in een kom en roer goed door. Laat dit 5 minuten staan (Het zout ontrekt het vocht van de courgette). Na de 5 minuten doe je het raspmengsel in een zeef en druk het vocht uit de groente. Het vocht heb je voor dit recept verder niet nodig.

Meng alle ingredienten verder met de courgette, als het mengsel te nat blijkt kun je meer bloem toevoegen. Zet een pan op hoog vuur en bak de burgers aan beide zijden goudbruin. Voor op de BBQ is het handig dit ook al te doen, zodat ze alleen nog een extra kleurtje hoeven te krijgen en warm hoeven te worden.