Pastinaaksoep met frisse appel

IngrediĆ«nten 

Voor 4 personen:

  •  2 uien, fijngesneden
  • 700 g pastinaken, geschild, in reepjes
  • 30 g boter
  • 1 l groentebouillon
  • 2 kleine groene friszure appels (bijv: Granny Smith)
  • 75 g verse roomkaas
  • zout, peper naar smaak

extra nodig: Staafmixer

Bereidingswijze 

Bak de uien glazig in de boter, voeg dan de geschilde en gesneden pastinaak toe en bak deze ongeveer 5 minuutjes mee. Voeg de  bouillon toe en laat alles 15 minuten zachtjes koken.Schil 1 appel en hak deze in blokjes en voeg toe aan de soep, even laten meekoken, daarna de soep goed pureren. Roer de roomkaas of andere soort room (bijvoorbeeld kookroom of kokosmelk) toe aan de soep en breng op smaak met zout en peper.

De overgebleven appel in partjes schaven (met schil!) en voeg deze als smaakmakende garnering toe vlak voor het opdienen. Lekker!