Noten-vruchten bonbons

Ingrediënten 

Voor ongeveer 25 stuks:

  • 125 gram gemengde noten
  • scheutje ahornsiroop
  • 75 gehakte verse! dadels
  • 50 gehakte gedroogde ongezwavelde abrikozen
  • geraspte kokos
  • rasp van sinaasappel
Bereidingswijze 

Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Meng de noten met een scheutje ahornsiroop in een kom goed om, zodat de noten een beetje glanzen.Rooster deze zo´n 10 minuten of langer (afhankelijk van je oven) totdat ze goudbruin zijn. Maak ze een beetje los van elkaar en hak met een keukenmes in kleine stukjes. Dit kan ook in een keukenmachine alleen bestaat dan het risico dat het te snel gaat en de stukjes noot té klein worden en dat vind ik zelf niet zo lekker.

Hak de dadels en abrikozen in zeer kleine stukjes en voeg samen met de sinaasappelrasp aan het notenmengsel toe. Alles goed doorkneden, de verhoudingen moeten dusdanig zijn dat je er nu plakkerige balletjes van kan kneden, wanneer het te droog is voeg je meer dadels toe, wanneer het te nat is meer noten (of een beetje amandelmeel). 

Rol de plakkerige balletjes door de geraspte kokos en voilà, supermakkelijke noten-vruchtenbonbons. Heerlijk bij de thee, als tussendoortje óf als goede start van de dag.