Kruidenbonbons van schapenyoghurt

IngrediĆ«nten 

Voor 30? bonbons

  • schapenyoghurt (weerribben zuivel 500 gram)
  • bosui
  • rode paprika
  • verse kruiden (munt, koriander, basilicum)
  • veel fijngesneden peterselie
Bereidingswijze 

Lekker als amuse, want heerlijk fris door de schapenyoghurt. Het is een beetje lastig om te zeggen hoeveel bonbons je van de 500 gram yoghurt kan maken. Ik denk zo'n 30 stuks. Snij 3 stengels bosui en een halve rode paprika heel erg fijn en meng dit door de stevige hangop. Nu kun je varieren, ik gebruik graag een handvol verse munt, basilicum en koriander om de yoghurt op smaak te brengen. Kruiden fijn snijden en toevoegen. Laat vervolgens de yoghurt in een kaasdoek/zeef (boven een kom) zo'n 24 uur uitlekken, zodat je een soort hangop krijgt. Het is de volgende dag een stuk steviger, zodat je er makkelijker balletjes van kan maken. Proef nu of je het een lekker mengsel vind, je kunt het ook nog oppeppen met zout, citroensap, chilipeper of andere smaakmakers.

Maak met 2 lepels balletjes en laat deze in een bord fijngesneden peterselie 'vallen', nu kun je met je handen (gebruikmakend van de peterselie), de yoghurt omvouwen met groen. Op deze manier krijg je geen inhoud aan je handen, maak er een mooi rond balletjes van (zachtjes) en leg bijvoorbeeld op een (amuse)lepel. Wel snel serveren, want als je lang wacht kunnen ze qua vorm wat inzakken. Bewaren in de koelkast. Als je nog mengsel over hebt (en genoeg amuses), t'is ook erg lekker op toast/toastjes of gebruik als basis voor een romige pastasaus.