Cheesecake

Ingrediënten 

Voor de bodem:

  • 200 gram verkruimelde biscuits (haverkoekjes of bastognekoeken doen het altijd erg goed!)
  • 75 gram gesmolten boter

 

Voor de vulling:

  • 500 gram mascarpone
  • Merg van 1 vanillestokje
  • 175 gram suiker
  • 60 ml limoensap (ongeveer sap van 3 verse limoenen)
  • 2 eieren (alleen eiwit nodig)

 

Voor de garnering (saus):

  • 200 gram verse bosvruchten (bosbessen,framboos, aalbes, aardbei)
  • beetje suiker/limoensap/bindmiddel (ik gebruik pijlwortel)
  • Verse blaadjes munt ter garnering om het er écht goed uit te laten zien, maar je kunt het ook weglaten
Bereidingswijze 

Deze taart heb ik regelmatig gemaakt met verjaardagen enzo en iedereen vind deze altijd heel lekker. Heel handig want je maakt hem een dag vantevoren:

1. Meng de verkruimelde biscuits door de gesmolten boter en maak daar de bodem van. Laat deze vervolgens afkoelen in de koelkast.

2. Mix de mascarpone, suiker, vanillemerg en limoensap. Sla in een aparte kom de eiwitten stijf en ‘vouw’ deze door het mascarpone beslag. Bedek de bodem met het mengsel en laat de taart 1 nacht in de koelkast opstijven.

3.  Je kunt de verse vruchten verwerken tot een saus met een beetje suiker, limoensap en een bindmiddel voor sauzen (bijv. pijlwortel). Doe de saus er vlak voor het serveren overheen.

Een blaadje munt om het af te maken en klaar!