Gastenboek

Vorige week ben ik getrouwd en Marijke en Geerte hebben de hapjes en het eten verzorgt voor 55 personen. Het was allemaal erg lekker en mooi gepresenteerd (en er was ruim voldoende eten). Het contact vooraf was erg fijn. Wat ik ook prettig vind is dat er geen eten wordt verspild. We vonden verschillende bakjes met eten in onze koelkast. Het paste goed bij onze wensen en onze bruiloft. Dank daarvoor!
Afgelopen weekend heeft Marijke het eten verzorgd tijdens een workshop waar ik was. ( 30 personen).Marijke is een toegankelijke, opgewekte vrouw met kennis van zaken op het gebied verschillende diëten. Het is zichtbaar dat zij zorg en aandacht besteed aan het eten. Het is met liefde gemaakt en er was voldoende eten. Daarnaast houdt Marijke ook rekening met dat er niet teveel eten wordt verspilt. Deel van het eten uit eigen moestuin. Super concept.
We zijn fantastisch verzorgd door Marijke en haar collega Geerte. Zij hebben voor een groep van 50 mensen Soep, heerlijke salades en een toetje gemaakt. Het contact was fijn en alles werd keurig geregeld. Het zorgde voor een toegevoegde waarde aan mijn feestje.
Dankjewel Marijke voor de heerlijke taarten en hapjes voor onze bruiloft. Je kan merken dat je met liefde en zorg bakt en kookt. Het zag er fantastisch uit.
Marijke en haar team hebben op 26 augustus het eten voorons tuinfeest geregeld voor een groep van 60 personen. Het eten op zich was prima, kon alleen wel wat smaakvoller, maar het ergste was dat er gewoon veel te weinig eten was voor 60 personen en wij naderhand hier ook veel klachten over kregen. Helaas wat ons betreft geen aanrader. Ook de afhandeling van onze klacht vonden wij niet echt prettig gaan. Jammer! eens maar nooit meer.
We hadden graag een goede indruk achtergelaten en vinden het vervelend dat het niet is gelukt.
Vandaag in Havelte een heerlijke catering gehad van Marijke. Mooie, eerlijke ingrediënten gebruikt en verrassend opgediend met veel kleur. Jammer dat ik in Brabant woon... Succes verder!
Bedankt voor de super leuke, leerzame en vooral lekkere wildplukwandeling zondag! Heel veel geleerd en lekker gesmuld!!
Bedankt voor de natuurplukwandeling in Zeewolde. Leuk en leerzaam. En daarna lekker broodjes met pesto gemaakt die heerlijk waren.
Op 20 mei heeft Marijke op mijn tuinfeest voor 35 gasten gekookt. Daar ikzelf meestal met biologische producten werk en ook aan wildpluk doe, wilde ik mijn gasten daarmee kennis laten maken.Het is een groot succes geworden. Velen waren verrast door de heerlijke, ook vegetarische gerechten en alles mooi versierd met eetbare bloemetjes. een echte aanrader.
Bekijk net je site Marijke en lees bij andere gasten in je boek over je activiteiten over duurzaamheid, tuin, recepten, gastcollege. Heel erg van deze tijd en het ziet er piekfijn en lekker uit!
Slow Food Noord Nederland organiseert elke eerste vrijdag van de maand een aanschuifmaaltijd. Op 3 februari kookte Marijke voor een groep van 12 personen met heerlijke gerechten uit haar tuin. We begonnen met een wintersoep van bouillon van rozemarijn, knoflook en diverse groenten. Daarna stamppotten: een met aardappelen, geroosterde flespompoen, salie en feta, de ander met aardappelen, patinaak en gebakken ui. Heerlijk met varkensspekjes en zoet-zuur van gourgette. En dan nog een balletje: of Galloway runder gehakt of groenteballetjes van wortel, bonen en kruiden. Glaasje Italiaanse rode wijn erbij (I Muri, van Eleveld Steenwijk). Zeer geslaagd, op naar de volgende aanschuifmaaltijd!
op 13 december heeft Marijke haar verhaal en drijfveren tijdens een gastcollege verteld aan de hogere hotelschool studenten van Stenden in Leeuwarden die bezig zijn met een minor over duurzaamheid. De studenten vonden het verhaal zeer inspirerend en het heeft hen ook uitgedaagd om anders te gaan denken over ondernemen. Een echte aanrader!
Ieder jaar organiseren we op onze Zorgboerderij een BOER-gondsiche maaltijd tijdens "de week van de smaak". Een landelijk jaarlijks evenement waarin gezonde en eerlijke voeding onder de aandacht wordt gebracht van een breed publiek, met nadruk op ambachtelijk, seizoensgebonden, natuurzuivere, duurzame en streekgebonden producten. Dit jaar heeft Marijke voor ons gekookt. We hadden als thema Italiaans eten. Marijke kookte met producten uit onze moestuin heerlijke gerechten. Zij verzorgde de antipasti en de salades. De antipasti bestond uit verrassende hapjes, mooi geserveerd op schalen. Net als de salades smaakte het heerlijk. De 60 aanwezige gasten hebben er van genoten en waren allen erg enthousiast over Marijke. Bedankt!
In oktober heeft Marijke een heerlijke lunch verzorgt als afsluiting van een team bijeenkomst van de Provincie in het Hiekerhoes. De lunch bestond uit een heerlijke soep en belegde broodjes met onder andere zelf gemaakte chutney en geitenkaas. Verder waren er lekkere tosti's met courgette en feta. En als zoete verrassing een heerlijke fudge. Dit alles mooi gepresenteerd. We kregen enthousiaste reacties over de heerlijke lunch. Bedankt- dit krijgt zeker nog een vervolg!
Medio november heb ik mijn 50ste verjaardag gevierd met gezin en goede vrienden. Marijke en Geerte hebben de innerlijke mens verzorgd. We startten met een aperitief van vlierbessap en Prosecco of Spa rood. Gevolgd door heerlijke kelderproeverij met oa droge worst met fenegriek, knoflook en hazelnoot en eigengemaakt bokbier met pompoen en witbier met venkel. Vervolgens volgde een 4-gangendiner. Als vooraf een rauwkosttorentje met biet (klinkt als muziek in de oren!), 2e voorafje: zachte pastinaaksoep met geraspte appel en notenkruim. Het hoofdgerecht bestond uit 4 gevulde pompoentjes (2 vegetarisch, 2 met varkensspekreepjes) met linzen-dahl vulling, een prachtige salade gedecoreerd met eetbare bloemen (Oost-Indische kers en viooltjes), eigengemaakte chutney en salade van boekweit, venkel en citroen (heerlijk fris). Tot slot volgde in Engels porselein gepresenteerd een heerlijke “modder”: chocolademousse met rozemarijn en zeezout. Kortom: van begin tot eind strelend voor de smaakpapillen en een feestje voor het oog: een Sarah-diner waardig. Dank daarvoor Marijke en Geerte!
wat een prachtig bericht Saskia, dankjewel :-).
kook je ook glutenvrij en lactosevrij/suikrvrij?
Ik heb je ook persoonlijk een e-mail gestuurd, Gemma: Jazeker, op verzoek kan ik (bijna) alles. Helaas beschik ik niet over een 'glutenvrije' keuken, dus als je ernstige allergie hebt dan kan ik helaas niet voor je koken. Maar uiteraard wel gerechten waarin geen gluten (qua ingrediënt) verwerkt zijn, dit geldt ook voor lactose en suiker. Het vergt alleen wat brainstormen samen over gerechten. ik sta voor alles open!
Afgelopen zomer heeft Marijke een kookworkshop voor kids gedaan op onze camping (Natuurcamping De Hoogte in Eesveen) Dit was echt een groot succes en zeker voor herhaling vatbaar. De kinderen vonden het super leuk en de ouders en wij zelf :) hebben heerlijk gegeten. Heel kanp hoe jij leuke recepten voor zo'n grote en jonge groep maakte. Best lastig lijkt me, maar het was echt super gezellig en lekker! Dank Marijke en graag tot volgend jaar!
Met 20 andere vrouwen, heb ik een heel weekend mij laten verrassen door je kookkunst en je oog voor details in de presentatie van je catering. Dit was echt genieten! Ik heb in het bijzonder genoten van je Bieten humus, je zelf gemaakte cruesli met noten en van alle verse groenten en vruchten! Je visie om zo min mogelijk eten weg te gooien, vind ik inspirerend. Daarnaast heb ik genoten van je rust, je organisatie en je openheid voor een praatje. Ik wens je nog veel succes met je ondernemingen. Ga zo door!
Ik heb je courgette zoet/zuur gemaakt, alleen heb ik er ook nog dille, mosterdzaad en Dragon toegevoegd, dat maakte het helemaal af. Dankjewel het is echt lekker!
Met 20 man/vrouw twee dagen op de hei in Drenthe met Marijke voor de catering: wat een fantastisch culinair avontuur kregen we daarbij voorgeschoteld. Haar 'Van Tuin tot Tafel"-aanbod: biologisch, duurzaam, producten uit eigen tuin en regio, enthousiasme en een meer dan uitstekende verzorging. Een aanrader!
Marijke was de "in company" cateraar voor onze beleids-2-daagse. Wat hebben we genoten van de persoonlijke culinaire aandacht. Zowel bij het ontbijt, de lunch en het diner, werden we verrast met lekkere en bijzondere gerechten. Als voorbeeld de heerlijke stoofpot van Galloway-rund en een boekweitsalade. Natuurlijk tussendoor lekkere dingetjes bij de koffie, de borrel en het kampvuur. Een aanrader, VAN TUIN TOT TAFEL, zeker doen!
Zondag 17 april heeft Marijke voor ons en onze gasten een verrassend buffet geserveerd. Zowel jeugd als volwassenen lieten zich de pompoensoep, boerenkoolburgers, gerst met magnoliabloemen salade, 2 guiches en als dessert rabarbertaart heerlijk smaken. Er waren nogal wat meer gasten dan verwacht, maar dat loste Marijke bijzonder creatief goed op.
Zaterdag 12 maart heeft Marijke bij ons thuis een heerlijk 4 gangenmenu geserveerd. Nav m'n 50ste verjaardag vrienden uitgenodigd; na feestelijke toast met bubbels met rabarbersap met lekkere hapjes, kregen we heerlijke fles pompoen (uit oven) met kruim van gehakte noten. Daarna warme bietensoep met creme fraiche. Terwijl wij aan het praten waren serveerde Marijke de volgende gang: quiche van boerenkool met chili en komijnekaas en stoofpot van biologisch geitenvlees. Als afsluiting heerlijke chocolade mouse. Zonder dat we het doorhadden werkte ze na het eten de vaat weg. Iedereen heeft genoten en zeker voor herhaling vatbaar. Marijke bedankt voor jouw smaakvolle bijdrage aan ons feestje!
Voor een training 'gevoelslandschap' heeft Marijke de lunches verzorgt. De smaakvolle, verse producten en verrassende combinaties pasten prima bij het thema van de trainingen. Eenvoudig, goed doordacht en lekker. Van Tuin tot Tafel was een goede keuze van onze gastvrouw Michelle Nijenhuis van de locatie Puur op 183 in Kuinre. Bedankt Marijke en Michelle!
Heerlijk mogen proeven van een pompoensoep en een soort groentesoep met verschillende bijzondere groentes. Echt heel lekker. De quiches , bieten/ geitenkaas en een pastinaak /spek waren ook erg lekker. Mocht je eens iets andets willen voor een feestje is dit een aanbeveling waard.
Op ons tuinfeestje in september hadden we naast vleeshapjes van de slager, ook vegetarische heerlijkheden van Marijke. iedereen vond het geweldig, zeker ook hoe ze gepresteerd werden. Klasse.
Voor de 50e verjaardag van Ingrid hebben wij Marijke het diner laten verzorgen. Op en top verzorgd (ook door haar collega)en smaakvol. Hoor nog dat de lokatie en het eten, uitstekend verzorgd waren. Marijke, hartstikke goed en een enorme verrassing voor Ingrid!
Elk jaar gaan wij op de trouwdag (9 november) van onze ouders uit eten met de familie. Dit jaar hebben we ervoor gekozen om een diner (13 personen) thuis te organisen in samenwerking met Marijke. Enkele familieleden hadden al eens kennis gemaakt met de bijzondere kookkunsten van Marijke en nu is iedereen enthousiast. Een bijzonder en heerlijk diner heeft Marijke voor ons gemaakt. Orginele en oogstrelende gerechten met bijzondere smaakcombinaties waardoor je verrast wordt. Bedankt Marijke voor deze bijzondere avond. Wij hebben genoten. Wij willen jou heel veel succes toewensen en wij hopen dat jouw liefde en passie voor tuin tot tafel nog vele tongen mogen strelen.
Op 11 april jl. heb ik mijn 50e verjaardag gevierd. Ik hoefde me geen zorgen over de catering te maken voor meer dan 80 personen omdat ik wist dat Marijke de juiste persoon voor deze klus is. Mijn gasten en ik hebben volop kunnen genieten van lekkere, bijzondere en vegetarische hapjes. Een aanrader.
Marijke, ontzettend bedankt voor de leuke en zeer leerzame stage die ik bij je liep in het weekeinde van 11 en 12 september 2015. Ik heb ervan genoten en heb heel veel zin om zelf ook te gaan cateren!
In juni 2015 gaven wij een tuinfeest voor ongeveer 60 man. De maaltijd die Marijke verzorgde maakte het feest compleet, heerlijk en het zag er prachtig uit. Voor iedereen die van "echt eten" houdt een aanrader!
Van tuin tot tafel was te gast tijdens Mama Café Steenwijk. Ze hadden een leuk en lekker gezond recept voor de Mama's en kindjes en presenteerden dit op een leuke manier! Super dank dat jullie er waren!
Op 5 juli 2015 hebben we de verjaardag van onze dochter gevierd die 16 jaar werd. Anna is vegetariër en erg bewust met haar voeding bezig. Mede daarom hebben we Van tuin tot tafel gevraagd de feestmaaltijd te verzorgen. Marijke heeft voor familie en vrienden een prachtig buffet samengesteld. Pure smaken, mooie kleuren en alles zeer gevarieerd.Een succes en dat alles uit eigen tuin! Marijke, dank hiervoor!
Helaas, zijn door technische omstandigheden al mijn reacties uit 2015 verwijderd. Dit verklaart nu het 'gat' in de tijdsperiode van mijn online gastenboek. Ik baal er ontzettend van! ik had zulke mooie en lieve recensies.
Marijke, er is voor het landschapsontwerp aan jou een getalenteerde collega verloren gegaan, maar daarvoor een uitstekende kok teruggekomen. We blijven genieten van je creativiteit, ook al moeten we er deze keer van eten.
Wat een super gezellige avond met heerlijke gerechten. Ik had niet verwacht dat pompoen in zoveel variaties toegepast kon worden en zo lekker kon zijn. Dit is echt voor herhaling vatbaar en een aanrader voor iedereen die van heerlijk eten en gezelligheid houdt. Heel hartelijk bedankt Marijke voor deze avond.
Bij de Pol-Lepel een huiskamer diner met heerlijke gerechten van Marijke. Oog- en tong strelend! Marijke bedankt voor deze speciale avond!
Wij hadden op de mooiste septemberdag van het jaar (de 27ste) een lunch voor 60 personen georganiseerd. Marijke heeft ons die dag verwend met de heerlijkste soepen (met een smaak-makend bloemetje), geweldige quiches en overheerlijke salades. Ze gebruikt bijzondere smaak combinaties waardoor je verrast wordt. Wat ik zelf ook een heel leuk idee vond was het feit dat alle groenten uit haar eigen moestuin kwamen, en natuurlijk allemaal gezond en biologisch. Marijke, bedankt voor je geweldige bijdrage op ons feest.
De afgelopen maand hebben we een tuinfeest gegeven. Het weer was helaas vrij Hollands... Niet echt warm en buien. Maar het heerlijke en bijzondere eten van Marijke maakte veel goed! Vooral de bloemenboter en quiches vonden gretig aftrek onder de gasten. Wat ik heel leuk vind is dat Marijke heel veel aandacht besteed aan sfeer een aankleding. Bloemen, kaartjes met de gerechten, enz. Marijke, bedankt! Geef je een feestje en wil je lekker en gezond eten, maar dan net even anders dan anders? Dan kan ik Marijke zeker aanbevelen! Groetjes en veel succes, Jildau
Marijke heeft bij ons thuis een superleuke, heerlijke, leerzame en heel gezellige kookworkshop voor vier personen gegeven. Zelfgemaakte friet, met gegrilde groenten, salade, zelfgemaakte mayonaise, gegrilde zelfgemaakte hamburgers en natuurlijk een zelfgemaakt toetje. De kinderen waren ook enthousiast en gaan dit zeker nog een keer maken! Een aanrader voor iedereen om dit ook eens te gaan doen!! Marijke, geweldig bedankt!
en dankjewel voor je mooie recensie, ik vond het leuk om te doen!
Afgelopen zaterdag een familiedag met een BBQ gehad, waarbij Marijke heerlijke gerechten had gemaakt. Verrassend ! Stokbrood vegaburger met zeekraal,watermeloen,ananas,paddestoel in folie,lekkere salades, daslook pesto.... Super gedaan Marijke!
Afgelopen weekend hadden wij taarten en hapjes van Marijke en alleen maar complimenten......
Het huiskamerdiner van 2 mei was heel erg gezellig, lekker en zeker voor herhaling vatbaar! Het is verrassend wat er allemaal in de regio is en interessant om zo met 'vreemde' mensen gesprekken te voeren terwijl je samen geniet van goed eten. En dat het eten uit de tuin of van 'onkruid' komt, maakt het helemaal bijzonder. Tot een volgende keer! Veel succes, Marijke. Hartelijke groeten van Liesbeth, Gerard en Thomas
Onlangs maakte ik de pastinaaksoep van Marijke, dit was een groot succes. Probeer maar eens, eenvoudig te maken en bijzonder lekker! Veel succes Marijke met al jouw creatieve kookkunsten.
Na afloop van onze workshop "Ben ik echt zo?" werden we verrast door twee heerlijke hapjes van Marijke. Dit was voor mij de tweede keer dat ik kennis maakte met de creativiteit van Marijke. Haar hapjes zijn verrassend anders. De eerste keer was het iets met rode bieten. Deze keer een rabarbertaartje met een beetje citroen en heel bijzonder pinksterbloemen. Het bladerdeeghapje met pastinaak, blauwe kaas en walnoot deed het ook prima. Wil je eens iets anders dan anders, dan kan ik Marijke zeker aanbevelen.
Erg leuk en goed concept hoor en met flair gedaan. veel succes ermee!

Pagina's

Reactie toevoegen

To prevent automated spam submissions leave this field empty.